Olemme kaksi harrastajatutkijaa, jotka ovat kiinnostuneita luonto-, kalastus-, kaivos- ja ympäristöasioista sekä kohteisiin liittävästä historiasta.

 

Tutkimme pääasiassa vanhojen malmikaivoksien ympäristöongelmia kansalaisnäkökulmasta. Tavoitteenamme ei ole tieteellinen julkaisutyö tai päteä ”ammattilaisina” ympäristö- tai kaivosasioiden suhteen. Politikoinnista puhumattakaan. Tutkimme myös kohdealueiden veistöjen happamuuksia PH-mittauksin sekä vesien sähkönjohtokykyä. Tavoittenamme on  saada tulevaisuudessa myös resursseja vesien ja maanäytteiden analysointiin. Näiltä osin kaipaisimme apua. Käytössämme on myös säteilymittari, jolla olemme kartoittaneet mm. uraanipitoisia ongelma-alueita.

Blogia on tarkoitus täydentää aikanaan linkeillä, ja mahdollisesti kaivostoimintaan osallistuneiden yrityksien ja tahojen yleisesittelyllä.

Kuten teksteistä huomaa, kirjoitustyylimme on kriittinen ja hivenen kärjistävä. Jospa tämä herättäisi joitain ajatuksia missä on vika. Valikoimaan kuuluu myös epäilemättä kiero savolainen huumori…. joten ota itse sitten selvää mitä teksteillämme tarkoitamme!? Tarkkaavaisimmat lukijat löytävät itse sanoman rivien välistä. Sanoma ei löydy kaivosteollisuuden esittämästä uutispropagandasta tai sitten ituhippi kaivostutkijoiden lässytyksestä. Totuus löytynee jostain tuolta välistä, vaikka kaikki osapuolet julistavatkin oman sanomansa kärjistettynä toislaitaan kuuluvaksi. Ei kannata ottaa ihteensä…

Jos pahimoilleen blogit menee liikaa tunteisiin, kannattaa syventyä viisaampiin alustoihin, kuten Vuorimiesyhdistyksen julkaisuihin tai www.prokaivos.fi propagandaan.

Asiavirheitä saattaa luonnollisesti esiintyä johtuen lähteistä tai referoinnin puutteista sekä tutkijoiden vääristä tulkinnoista. Korjaillaan ja oikaistaan asioita parhaan mukaan!

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja tietoa kohteisiin liittyen!

Ota yhteyttä myös, jos haluat yrityksesi ottavan osaa vaikkapa kaivosten vesienpuhdisratkaisujen, mittausteknologian tai kiertotalouden saralla blogin muodossa.

kaivostutkijat@gmail.com

Luettavuus parhain tabletilla tai tietokoneen näytöltä. Klikkaamalla otsikkoa saat näkyviin pääartikkelin, ja linkkaamalla artikkelin URL:n ei nouse ”mainokset” some-alustojen kuvaksi esim. https://kaivostutkijat.blogaaja.fi/category/tutkijat-ja-visio/.

Kaivostutkijat:

Tutkija 1: Project Manager, DI (MSc) rakennustekniikka, kosteusvaurioiden kuntotutkija ja korjaussuunnittelija. Puurakennesuunnittelija. Haitta-ainekartoittaja.

sähköposti: jari.rissanen1981@gmail.com

Tutkija 2: General Designer Manager. RI, Ympäristö- ja energiatekniikan insinööri (AMK), ympäristö- ja kiertotalousasiantuntija: järvitutkimukset, kosteikkorakenteet, jätevesisuunnitelmat, ravinteiden kierrätys.

jarkkorasanen76@gmail.com